Muller Martini на Hunkeler Innovationdays

28.02.23

На виставці Hunkeler Innovationdays у Люцерні Muller Martini вперше продемонструвала комплекс у складі VBA/Vareo PRO/InfiniTrim, доповнений пристроями подавання і сортування. Дві нові системи на початку та в кінці лінії підвищують ефективність виробництва дуже малих накладів у м’якій і твердій обкладинці та оптимізують логістику.

Професійна спільнота була вражена, коли 2015 року Muller Martini презентувала машину КБС Vareo, призначену для брошурування «цифрової» та офсетної продукції, із власним сервоприводом на кожному з трьох затискачів, щоб кожен етап обробки міг бути адаптований до особливостей виробу. Через рік Muller Martini знову спричинила ажіотаж, показавши на drupa 2016 ТРМ InfiniTrim із революційною концепцією привода, транспортування і різання. Відтоді пара Vareo/InfiniTrim є неперевершеною у виробництві невеликих тиражів у м’якій обкладинці аж до одиничних примірників.

Ще через три роки цей дует перетворився на тріо завдяки подавачу форзацних аркушів: комплекс VBA/Vareo/InfiniTrim для промислового виробництва книжкових блоків у твердій палітурці дебютував на HID 2019. Новий високоавтоматизований пристрій було вперше застосовано в лінії нижчої продуктивності, щоб забезпечити максимальну якість виготовлення книжкових блоків навіть у дуже малих накладах.

Нові ланки: De-Stacker і сортувальник

Тепер тріо стає квінтетом: цьогоріч Muller Martini розширила комплекс VBA/Vareo PRO/InfiniTrim подавачем книжкових блоків на початку та «розумною» системою для адаптивного, повністю автоматизованого сортування книг на виході відповідно до потреб замовника.

De-Stacker, розміщений на вході в лінію, відокремлює зі стосу книжкові блоки, які зазвичай надруковані цифровим способом, сфальцьовані та попередньо проклеєні. Це забезпечує високу надійність процесу, адже так можна ефективно розділяти блоки навіть змінної товщини (контроль за допомогою штрих-коду).

Подавач форзацних аркушів сканує штрих-код на кожному книжковому блоці. Окрім ідентифікатора замовлення та різних даних формату, штрих-код містить інформацію про тип обкладинки. Таким чином усі агрегати виробничої лінії, аж до сортування, точно «знають», що вони мають робити з конкретним книжковим блоком. При цьому в стосі можуть бути продукти як у м’якій, так і в твердій палітурці, у довільній послідовності.

У випадку із м’якою обкладинкою VBA лише транспортує вироби, а Vareo PRO приклеює обкладинку за потреби. Якщо на вході VBA виявлено блок для твердої палітурки, апарат відповідно наносить клей і прикріплює форзацні аркуші, а Vareo PRO накидає потрібну обкладинку. Модуль сканування і друку на виході з Vareo PRO автоматично друкує штрих-код на корінці книжкових блоків у твердій палітурці, щоб книгу можна було ідентифікувати далі.

Цей запатентований мішаний режим не тільки економить зусилля на попередньому сортуванні, а й забезпечує ще коротші терміни виготовлення продукції. І якщо на одному з наступних етапів процесу виникають проблеми, ви матимете час, щоб відреагувати, адже брошури у м’якій обкладинці та книжкові блоки у твердій палітурці вже готові.

Повністю автоматизоване сортування змішаних замовлень

Новий компонент для сортування, інтегрований наприкінці лінії під управлінням АСУТП Connex, демонструє свої сильні сторони в середовищі «розумного» виробництва Smart Factory, особливо коли книжкові блоки — аж до замовлень в 1 примірник — надходять з кількох машин КБС Vareo PRO до одного різального робота InfiniTrim. Розділення виробів за типом обкладинки, на різні замовлення, виокремлення продуктів для подальшого пакування в плівку або висока терміновість — нова «інтелектуальна» система управління логістикою забезпечує потрібне сортування змішаних замовлень, що надходять від ТРМ, повністю автоматично. «Із цією новою програмою для логістики ми пропонуємо нашим клієнтам ще одну важливу складову подальшої автоматизації виробництва — Finishing 4.0 у найкращому вигляді», — говорить Рональд Реддманн, продакт-менеджер Muller Martini із систем КБС.

Нові форсунки VPN Flex: до 30% менше втрат клею і до 20% вища продуктивність

Термобіндер Vareo PRO також зазнав технологічного оновлення. Muller Martini спільно з Robatech створили новітню систему форсунок VPN-Flex для роботи з блоками змінної товщини. Власне, цей параметр тепер не має значення: вам більше не доведеться витирати надлишки поліуретанового клею.

Таким чином нова технологія дає змогу витрачати до 30% менше клею і водночас підвищує продуктивність на 20%, оскільки виробництво може відбуватися безперервно. Крім того, було спрощено конструкцію системи, особливо вузол клеїльної головки, тож її здатний обслуговувати оператор машини після нескладного інструктажу.

Система контролю нанесення клею LAK теж зазнала змін: нові апаратно-програмні компоненти і алгоритми дають змогу ще точніше оцінювати нанесення клею на корінець блока.

« Koenig & Bauer Celmacch розробила технологiю двобiчного друку на гофрокартонi за один прохiд

Muller Martini купить DGR Graphic GmbH »