Цифровi нотатки на паперi

29.08.22

Календарі зустрічей, записники і планувальники тепер доступні як у друкованому, так і в електронному вигляді. А сучасні мультимедійні технології допомагають безпосередньо пов’язати інформацію в носіях обох типів.

Дедалі більше людей користуються перевагами таких інформаційних засобів у повсякденній роботі та в приватному житті, коли йдеться про самоорганізацію. Друкований планувальник зустрічей не потребує електронного пристрою виведення та підключення до інтернету. А цифровий календар зустрічей дає змогу легко оновлювати відповідні дані, особливо на онлайн-платформах. Тож багато хто використовує одночасно і звичайний, і електронний записник, які доповнюють один одного.

Друк і NFC

Компанія Brendow (Мерс, Німеччина) торує шлях у секторі друкованої електроніки під маркою Brainbook. Основою продукту, який просувають із 2018 року, є записник із різними видами скріплення та інтегрованим у обкладинку чипом NFC, видимим або невидимим. За допомогою чипа нотатник можна під’єднати до інтернету через смартфон чи планшет із підтримкою NFC, розмістивши пристрій на поверхні блокнота.

Компанії використовують цю функцію, щоби швидко і легко надавати своїм клієнтам комплексні послуги у вигляді вебсервісу, надавати інформацію під час організації постачання матеріалів або надсилати спеціальні пропозиції від постачальників. Як і QR-коди, чип NFC зберігає певну кількість індивідуальних даних, але його ще й можна перезаписати в будь-який час.

«Розумний» друк

Компанія Lindocastelli (Герцеброк-Кларгольц/Гютерсло, Німеччина) пропонує засоби для просунутого планування, що, згідно з рекламою, поєднують «тактильну комунікацію бренду із цифровими можливостями». Це кросмедійні продукти Urban Timer або Smart Bullet Journals у вигляді записника із «безперервною структурою планування» завдяки цифровому календарному сервісу. Для цього друкована продукція пов’язана з інформацією з е-календаря за допомогою QR-кодів і дає змогу отримати доступ до збереженого вмісту за допомогою смартфонів і планшетів.

Двоколірний зшитий нитками календар зустрічей з еластичною стрічкою і кріпленням для ручки можна доповнити рекламою на обкладинці (тиснення, цифровий друк) і кольоровими зрізами блока. Клієнти також можуть отримати цифрове «календарне лобі» з рекламним простором або індивідуальними цільовими сторінками, щоб тривалий час лишатися присутніми в повсякденному житті користувача.

«Цифрова» канцелярія

Виробники канцтоварів, як-от Moleskine (Мілан, Італія), запускають інновації, адаптовані до цифрового світу. За допомогою Smart Writing Set Ellipse і технології Ncoded записи від руки можна оцифрувати. Замовникам буде надіслано кулькову ручку Smartpen разом із USB-кабелем та паперовий блокнот Paper-Tablet. Така «розумна» ручка використовує інфрачервоний датчик для розпізнавання записника чи журналу зустрічей і оцифровує папір із записаною інформацією.

Нотатки зберігаються як PDF, JPG, векторне зображення або текст. Ручка уможливлює ще й аудіозаписи. Її батареї вистачить на п’ять годин роботи. Дані передаються за допомогою Bluetooth 4.2, інформація зберігається в автономному режимі для подальшого надсилання у вигляді SMS, MMS, електронного листа чи повідомлення WhatsApp. Зрештою, Smartpen на базі Ncoded працює і з блокнотами інших виробників — застосунок Moleskine Notes забезпечує просте керування.

« Muller Martini купить DGR Graphic GmbH

Koenig & Bauer купить 49% Celmacch Group S.r.l. »