UV + LED = успіх

28.10.22

Влітку 2019 року друкарня Vagner Graphic (Нансі, Франція) запустила чотирифарбову Rapida 105 LED-UV. Нова техніка замінила малоформатну машину і тепер працює разом з іншою Rapida 105. Це дало змогу давньому клієнту Koenig & Bauer і члену асоціації поліграфістів Impriclub збільшити виробничі потужності й виготовляти широкий спектр акцидентної продукції з доданою вартістю.

Власник підприємства Домінік Уо (ліворуч) разом зі своїми друкарями Жеремі (посередині) та Ахметом перед новою машиною Rapida 105

Спеціалізація — УФ

Друкарня Vagner Graphic, заснована 1843 року в центрі Лотарингії, є однією з найстаріших у Франції. Невеликий поліграфічний салон з роками перетворився на поважне підприємство з технологіями офсетного та високого друку, де працювало до 80 людей і, отже, став великим роботодавцем у регіоні. Через фінансові труднощі компанію в 2001 році викупив Домінік Уо, нинішній власник і керівник. Незабаром він реалізував амбітну інвестиційну стратегію з метою повернути бізнес на шлях успіху.

Лише через три роки друкарня перебралася до спеціально зведеної будівлі у Флевіль-деван-Нансі, де вона базується і сьогодні. Крім того, було оновлено весь парк обладнання — так на підприємстві з’явилися перші дві машини Koenig & Bauer. Коли 2011 року до строю став Genius, компанія почала дедалі частіше друкувати високоякісні акцидентні продукти за допомогою УФ-технології. Основними робочими матеріалами стали поліпропілен, ПВХ, вініл і лентикулярний пластик. Сьогодні Vagner Graphic виготовляє як типову комерційну номенклатуру (CMYK + лак), так і шелфстопери, обкладинки із синтетичного паперу Polyart і вироби з 3D-ефектом. У 2019 році в компанії працювало майже 20 осіб, а обсяг продажу склав 2,7 млн євро.

Розширення потужностей та збільшення продуктивності

У 2019 році керівництво вирішило замінити аркушеву офсетну машину формату B2 на нову Rapida 105-4 із технологією LED-UV. Домінік Уо: «Оскільки ринок малого формату занепав, єдине, що лишалося, — цілком перейти на середній формат. Тільки так ми могли збільшити виробничі потужності й продуктивність, чого вкрай потребували. Рішення інвестувати в машину зі світлодіодною УФ-технологією було логічним кроком, враховуючи нашу давню спеціалізацію на УФ-друці».

Rapida 105 має швидкість до 16 000 арк./год і здатна друкувати майже на всьому. Завдяки автозаміні форм і вбудованій системі управління кольором QualiTronic ColorControl 4K, що сканує кожен відбиток і відповідно коригує фарбові апарати після кожного десятого аркуша, ця техніка може виготовляти найрізноманітніші замовлення із високою доданою вартістю. Світлодіодні УФ-сушарки полегшують роботу з дизайнерським папером (зокрема некрейдованим) та пластиковими матеріалами, що розширює асортимент продукції. Оскільки під час LED-UV-друку майже не виділяється тепло, а відбитки потрапляють на прийомку вже сухими, то й не потрібен противідмарювальний порошок, меншають споживання електроенергії, потреба в обслуговуванні й тривалість виготовлення накладу.

 

« Muller Martini купить DGR Graphic GmbH

Koenig & Bauer купить 49% Celmacch Group S.r.l. »